Click "Enter" to submit the form.

Over ons

Over de Talent Academy Westfriesland 

West-Friesland is een prachtige regio met genoeg kansen, maar ook met een aantal zaken die voor de jonge beroepsbevolking minder aantrekkelijk zijn. De regio vergrijst: het aantal senioren neemt snel toe en tegelijkertijd neemt het aantal jongeren snel af. Ook de beroepsbevolking neemt als gevolg daarvan af. Talent vertrekt naar andere regio’s, bijvoorbeeld naar de Randstad waar ook de hogescholen en universiteiten zijn gevestigd. West-Friesland ontbeert een hbo-insteling. In de Randstad zitten ook grote organisaties en bedrijven die aantrekkelijke werkgevers zijn en het vestigingsklimaat is er over het algemeen beter. Toch zijn er ook in West-Friesland genoeg werkgevers die zitten te springen om goed gekwalificeerd personeel.

Dat kan anders!

De Talent Academy Westfriesland (TAWF) zet in op behoud én aantrekken van talent en studenten in de regio. Dat kan door het vestigingsklimaat voor hen te verbeteren, beroepsonderwijs te ontwikkelen op basis van de vraag van de markt, door een brede coalitie van publiekprivate partijen op te zetten en te mikken op een mindset van beweging en verandering in de samenwerking. Studenten, onderwijs, bedrijfsleven en overheid werken hierin samen aan de doelstellingen.

Succes

De TAWF startte in 2020 met een Zorg Academy, om jonge zorgprofessionals en -talenten voor de regio te behouden. In 2021 volgde de IT Academy. Deze academy’s worden verder ontwikkeld en de TAWF gaat daarnaast een aantal nieuwe academy’s lanceren. Denk daarbij in de richtingen energietransitie, agri & food, hospitality, technologie, finance en logistiek. De TAWF verwacht zo nog meer jonge talenten en professionals duurzaam aan de regio te binden.

Organisatie

Danny van Soelen
Regisseur/ Developer

In mijn loopbaan ben ik verschillende ondernemingen gestart, bedrijven in marketing, sales, events en business coaching. In die ruim 25 jaar ondernemerschap heb ik bedrijven laten groeien, bedrijven verkocht, mensen aangenomen, reorganisaties doorgevoerd, mensen laten gaan. Echt de ups en downs van ondernemerschap. Contact maken en verbinden van mensen en bedrijven stonden daarbij altijd centraal. De laatste zeven jaar heb ik als verandermanager en businesscoach uit mijn ervaring geput om andere ondernemingen bij te staan. Met de opzet van de Talent Academy Westfriesland komen al die aspecten samen. Ik zit boordevol ideeën en denk graag vooruit, probeer kansen te zien en te creëren en bovenal de uitdagingen in onze mooie regio met vertrouwen in de goede afloop aan te gaan.

➡️ LinkedIn Danny

Daisy Karssen
Projectcoördinator

Ik groeide op als een ondernemersdochter en het bloed stroomt nu eenmaal waar het niet gaan kan: na het afronden van de hbo-opleiding Commerciële Economie werkte ik lang in de uitzendbranche. Voor mij zijn medewerkers het belangrijkste onderdeel van een organisatie. Iedereen, van hoog tot laag, levert zijn of haar bijdrage aan het bestaansrecht van een organisatie. Zij zijn de sleutel tot verandering, verbetering en groei. Maar soms zijn die mensen niet zo makkelijk te vinden. Kijk naar onze regio, waar bedrijven en organisaties in verschillende branches moeite hebben om goed gekwalificeerd personeel te vinden én te houden. Dankzij mijn genen en lange ervaring in de uitzendbranche ben ik een netwerker pur sang en het is mijn persoonlijke drijfveer om de juiste mens op de juiste plek te krijgen.

➡️ LinkedIn Daisy